Conversie Optimalisatie

Wat is een conversie?

Een conversie is het moment wanneer een bezoeker van de website een actie uitvoert die commercieel interessant is. Het kan een bezoeker zijn die zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief of een aankoop doet. Alle acties die u commercieel interessant vind kunnen we een conversie noemen. Dit is voor iedereen anders, al zijn de meeste wel hetzelfde.

Hoe kan een conversie optimalisatie u helpen?

Een website met veel bezoekers is dan wel leuk, maar niet winstgevend. Door het meten van conversies krijgen we inzicht wat werkt en niet werkt op uw website. We zien dus een verschil in wat de klant positief of negatief ervaart. Het kan zijn dat een bezoeker een product niet vind, of het aankoop proces te ingewikkeld verloopt. Het is belangrijk dat we daarom de gebruiksvriendelijkheid van de website optimaliseren.

Op zoek naar een online marketing specialist?

Een jong & dynamisch marketing bedrijf dat met de klant meedenkt om het beste resultaat te bekomen. Onze marketing experts hebben maar één doel voor ogen en dat is groeien. Wij dragen onze onderneming hoog in het vaandel en leveren kwaliteit en duidelijkheid aan onze klanten.

Wat is het doel van conversie optimalisatie?

Het is de bedoeling dat de bezoeker gestimuleerd wordt om een actie te ondernemen. Door het leveren van goede content en de struikelblokken van een bezoeker te verwijderen wordt je website waardevoller. Dit heeft een positief effect op je positie in de zoekmachine, omdat bezoekers langer op je website blijven en conversies verrichten. Dit toont aan Google dat je website van goede kwaliteit is.

Conversie optimalisatie door A/B testen:

A/B testen is een bewezen methode voor conversie optimalisatie. 50 procent van de bezoekers krijgt versie A voorgelegd en de andere 50 versie B van elke pagina van je website. Hierdoor krijgen we een goed inzicht over wat werkt en wat we moeten veranderen. Het kan zijn dat door een andere tekst, kleur of een positie van een tekst de bezoeker positief of negatief wordt beïnvloed.

Daarom is A/B testen zo effectief:

Omdat we de 2 versies naast elkaar kunnen leggen en de resultaten direct met elkaar kunnen vergelijken. Met deze informatie kunnen we de website, teksten en afbeeldingen veranderen of aanpassen om zo een beter conversatiepercentage te bekomen.

Leuvensesteenweg 723
Muizen 2812 BE
BTW: BE0744.666.822
Mail: info@hueway.be
Tel: +32 471 83 57 24