Hoeveel kost Google Ads?

Hoeveel kost een Google Ads campagne maandelijks?

Je kan Google Ads zo duur maken als je wil, maar een succesvolle campagne maakt winst.                                                                  Een absolute minimum is 300 euro per maand, dit is net geen 10 euro per dag, Dit is een kleine campagne. De gemiddelde KMO in België besteedt gemiddeld 1500 euro per maand aan Google Ads, dat is 18000 euro per jaar. 

 

Hoe bepaal je het dagbudget voor een add-campagne?

Voor een ondernemer of bedrijf besluit te gaan adverteren met Google Ads, is het belangrijk dat er een budget ter beschikking wordt gesteld. Wanneer je een Google Ads campagne start wordt er gevraagd een budget in te stellen. Dit bedrag vermenigvuldig je met 30,4. Dit is het gemiddeld aantal dagen per maand.

Laten we ervan uitgaan dat je een dagbudget hebt van 35 euro dan is je maandbudget 1064 euro.

35 x 30.4 = 1064

Opgelet: Het is perfect mogelijk dat Google het dagbudget overschrijdt, google doet dit als je gebruik maakt van een automatische biedstrategie en verwacht dat er een conversie zal plaatsvinden. Maar in tegenstelling tot je dagbudget zal Google nooit je maandbudget overschrijden.

Hoe werkt Google ads?

We gaan opzoek naar zoektermen die relevant zijn met de onderneming. Als er een zoekwoord in de zoekmachine wordt gebruikt zal onze advertentie activeren. Maar het is perfect mogelijk dat onze concurrent ook met het zelfde zoekwoord adverteert op die moment gaat google kijken naar verschillende factoren. Het hoogste bod & de kwaliteit van de advertentie en de landingspage.

Hoe wordt de prijs per klik bepaald?

De cpc hangt af van de concurrentie voor een bepaald trefwoord. In sommige branches kunnen de prijzen per klik oplopen tot 7-10 euro. Maar soms moet je niet het hoogste bod hebben om een advertentie plek te winnen. Als een advertentie een hoge kwaliteitscore behaald, kan je toch een advertentie veiling winnen.

Waarom wil jij een hoge kwaliteitscore?

Met een hoge kwaliteitscore is het mogelijk dat je ‘korting’ krijgt van Google op uw biedingen. Google kijkt altijd naar de kwaliteit van de advertentie en de landingspage. De pagina waar de advertentie de gebruiker naartoe brengt. Stel je geeft een max CPC van 3,50 euro en je kwaliteitscore is 10/10 dan kan het zijn dat google je adverentie op 2,90 waardeert. 

Dus als een mogelijke concurrent 4 euro biedt maar een lage kwaliteitscore behaald, is het perfect mogelijk dat jij het bod wint.

Google zal altijd goede praktijk belonen, dit zie je terug bij advertenties en bij SEO.

Hoe werkt de kwaliteitscore van Google?

Relevantie van het zoekwoord en uw advertentie: Wanneer je adverteert over tandenborstels maar je gebruikt tandpasta als zoekwoord, dan leidt dit tot een lage score.

Relevantie van het zoekwoord en uw advertentie: Komt de zoekopdracht van een gebruiker overeen met jou zoekwoord? Hoe beter de gelijkenis, hoe beter de score.

Kwaliteit van de bestemmingspagina. De bestemmingspagina is de pagina waar de bezoeker op terecht komt na het klikken op de advertentie. Je wilt dat de pagina relevant is met de advertentie. Dus een klein voorbeeld: je advertentie gaat over tandenborstels maar je verkoopt tandpasta. 

Je bestemmingspagina hoort bovendien goed te werken en snel te laden. De meeste gebruikers klikken weg na 3 seconden.

 

Is er een verschil in Google ads?

We kunnen Google ads verdelen in 2 categorieën.

CPC- Cost Per Click of Betalen per Klik: Hierbij betaal je enkel wanneer een gebruiker op je advertentie klikt. Dit kan een tekst-,  google shopping of een display advertentie zijn.

CPV- Cost per view of Betalen per weergave:Je betaalt bijvoordebeeld voor 1000 weergaven, hoe vaker de advertentie wordt gezien, hoe meer je zal betalen, zonder je dagbudget te overschrijden natuurlijk. Als een gebruiker op de weergave klikt zullen er ook extra kosten worden aangerekend, deze kosten zijn minder dan bij CPC. Het doel van CPV is vooral merkbekendheid creëren

Leuvensesteenweg 723
Muizen 2812 BE
BTW: BE0744.666.822
Mail: info@hueway.be
Tel: +32 471 83 57 24