Zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO

SEO staat voor search engine optimization, in het nederlands zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je een betere positie kan behalen in zoekmachines zoals Google.

Op die manier kan je organisch meer bezoekers naar je website genereren en geef je deze ook een aangename ervaring op je website.

De website wordt ingericht dat ze zo snel mogelijk het juiste antwoord bieden aan de zoeker.  

Hoe werkt SEO?

Door SEO goed toe te passen op je website gaan bots je beter beoordelen. En word je website beter geïndexeerd in zoekmachines. De website hoort veilig te zijn en snel te werken. Content hoort snel geladen te worden. Gebruikers en crawlers hebben namelijk weinig geduld. Bovendien moet je content informatief, relevant en makkelijk te lezen zijn. 

Je kan het opdelen in 2 categorieën, namelijk :

 • On Page SEO : Dit begrip bevat alles wat we op de pagina kunnen veranderen. Content & code structuur.
 • Off page SEO: of linkbuilding. Lees meer op onze linkbuilding pagina voor uitleg.

Door de zoekmachine regels goed te volgen geven zoekmachines zoals google je betere punten. Waarop je een hogere positie krijgt op de zoekresultaten pagina of SERP. Dit heeft als gevolg dat u meer organische bezoekers zal genereren.

Waarom is SEO belangrijk?

Een goede seo-campagne is fundamenteel voor een gezonde website. Het is een strategisch plan met als doel organisch gevonden te worden en de zoekmachine positie te verbeteren.

SEO is duurzaam en levert een stabiel rendement op. Bij advertenties stoppen de resultaten zodra je stopt met adverteren. Een organische positie geeft je een stabiele stroom van bezoekers. Met een goede strategie bouw je blijvende, betrouwbare en meetbare resultaten.

Wat zijn de voordelen van SEO?:

 • Het zorgt voor meer omzet. Je richt de website zo in dat je hoger in zoekmachines wordt geplaatst. Hoe hoger je staat, hoe meer organische bezoekers je bereikt. Meer bezoekers = Meer kans op conversies.
 • Het is voor de lange termijn. Bij adverteren stoppen de resultaten zodra je stopt met adverteren. Met een goede SEO pluk je hier over een jaar nog de vruchten van. Organische posities zijn erg stabiel.
 • Meer mensen klikken op organische zoekresultaten dan op betaalde advertenties.
 • Bovendien wordt je website gebruiksvriendelijk. Snelheid van de website, navigatiestructuur voor gebruikers, gestructureerde data en content. Voor gebruikers en zoekmachines word je website makkelijker te gebruiken en betrouwbaarder.

Is SEO gratis?

SEO zelf is gratis. Maar het vergt veel kennis, ervaring en tijd om een goed resultaat te bekomen. Er is geen formulte om te berekenen wat seo je juist oplevert. Dat hangt af van de intensiviteit en correctheid van de werkzaamheden die je uitvoert. Wij garanderen wel dat als je een goede strategie hanteert dit altijd meer zal opleveren dan dat het je kost. Je kan dit ook aan ons overlaten, Wij helpen je hier graag bij.

Op zoek naar een online marketing specialist?

Een jong & dynamisch marketing bedrijf dat met de klant meedenkt om het beste resultaat te bekomen. Onze marketing experts hebben maar één doel voor ogen en dat is groeien. Wij dragen onze onderneming hoog in het vaandel en leveren kwaliteit en duidelijkheid aan onze klanten.

Wat is een SEO-campagne?

Maandelijks gaan wij opzoek naar huidige en toekomstige zoektrends. Om een toppositie te behalen en behouden is het belangrijk dat we de trends volgen. De teksten moeten informatief en relevant zijn voor de bezoeker.

Om de zoekmachine positionering te verbeteren kunnen we ook een maandelijkse, wekelijkse of dagelijkse blog artikel schrijven. Zodat uw website en content actueel is en blijft.

Om een goede zoekmachine positie te behalen en behouden is het belangrijk dat je maandelijks controleert en bijstuurt waar het nodig is. In het begin van een campagne is dit een intensieve taak. 

Voor- & nadelen van SEO

 1. Je wordt niet beperkt door een budget.
 2. Door relevante SEO trek je de juiste bezoekers aan.
 3. zorgt voor een positief effect op kort & lang termijn.
 4. zorgt voor vertrouwen.
 5. Je krijgt meer bekendheid door SEO.
 6. Een betere zoekmachine positie.

Nadelen van SEO:

 1. kan tijdrovend zijn.
 2. is een terugkerende bezigheid.
 3. vereist veel kennis.

Leuvensesteenweg 723
Muizen 2812 BE
BTW: BE0744.666.822
Mail: info@hueway.be
Tel: +32 471 83 57 24