Social media marketing

Wat is social media marketing?

Met social media marketing gebruik je sociale platformen om je product/dienst te promoten. Je komt direct in contact met je doelgroep via social media. Daarbij gebruik je social media platformen zoals, Facebook, Instagram, Linkedin, Tik Tok.

Social media marketing is altijd interessant, je bereikt potentieële klanten met je advertenties maar zij kunnen je ook bereiken via je bedrijfsprofiel. Het is dus een tweerichtingsverkeer. Het is echter wel belangrijk dat je ook antwoord op mogelijke vragen van bezoekers. Je kan social media marketing dus inzetten op verschillende manieren.

Adverteren op facebook

Met Facebook advertenties kan je heel specifiek gaan werken. Je kan adverteren op leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, relatiestatus of een levensgebeurtenis zoals verloofd, getrouwd, nieuwe baan enz..

Bovendien is facebook een relatief goedkoop kanaal, je krijgt ook een schatting van het bereik en de interacties van de advertentie. Je kan alles op elk moment aanpassen, doelgroep, looptijd, budget. Je hebt altijd volledige controle over de advertentie.

Adverteren op instagram

De grote troef van Instagram is dat je de advertentie zo kan inrichten dat ze natuurlijk overkomt bij de gebruiker. Dit geeft een goede gebruikerservaring, de content vloeit namelijk samen met de tijdlijn van de gebruikers.

Bovendien heeft Instagram nog steeds de hoogste betrokkenheid met haar gebruikers vergelijken met andere social media kanalen. het voordeel is dat je met instragram voor een relatief laag tarief veel mensen kan bereiken.

Adverteren op Linkedin

Er zijn relatief weinig bedrijven die gebruik maken van LinkedIn-advertenties. Een enorme mooie kans. LinkedIn wordt vooral gebruikt om kennis & informatie te delen in het zakelijk netwerk. Je kan targeten op specifieke termen zoals functie, bedrijfsgrootte, branche of aantal jaren ervaring.

LinkedIn is iets duurder dan facebook of instagram maar dit ligt wel in verhouding. Met LinkedIn focus je vooral op B2B leads en heeft dus ook een hogere klantwaarde dan die vanop facebook of instagram.

Adverteren op Tik Tok

Tik Tok is het perfecte kanaal voor video advertenties, de meeste gebruikers van Tik Tok zijn tussen 13 & 24 jaar. Daarom moet de content heel origineel & creatief zijn. Dagelijks zijn miljoenen jongeren bezig met het reageren op Tik Tok content. een perfect kanaal om een jongere doelgroep aan te spreken.

Leuvensesteenweg 723
Muizen 2812 BE
BTW: BE0744.666.822
Mail: info@hueway.be
Tel: +32 471 83 57 24